Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auctor, nisi elit.

m

Σαλάτα με Ζουμερό Κοτόπουλο Σπαράγγια και Κρέμα Τυριού

20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 360 γρ. κοτόπουλο Nutri Valley 
  • 200 γρ. σπαράγγια, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια 
  • 100 γρ. κρέμα τυριού (π.χ. Philadelphia ή κρέμα τυριού με βότανα) 
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο 
  • 1/2 λεμόνι (χυμός) 
  • 1/4 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκο άνηθο ή μαϊντανό (ψιλοκομμένο) 
  • Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση 
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα (προαιρετικά για γεύση) 
  • 1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα (προαιρετικά) 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προετοιμασία των σπαραγγιών: Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα σπαράγγια. Σοτάρουμε για 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να διατηρήσουν την τραγανή τους υφή. Αν θέλουμε, μπορούμε να τα αλατίσουμε και να προσθέσουμε λίγες σταγόνες λεμονιού. 
  2. Προετοιμασία της κρέμας τυριού: Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε την κρέμα τυριού με τον χυμό λεμονιού, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τη μουστάρδα (αν χρησιμοποιείτε). Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το φρέσκο άνηθο ή μαϊντανό για επιπλέον άρωμα. 
  3. Συγκέντρωση των υλικών: Ανοίγουμε την κονσέρβα κοτόπουλο και στραγγίζουμε καλά. Με ένα πιρούνι, σπάμε το κοτοπουλο σε μικρότερα κομμάτια και τον ανακατεύουμε με την κρέμα τυριού που προετοιμάσαμε. 
  4. Συναρμολόγηση: Προσθέτουμε τα σοταρισμένα σπαράγγια στην κρέμα με το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά. Προαιρετικά, προσθέτουμε λίγη μαγιονέζα για πιο κρεμώδη υφή. 
  5. Σερβίρισμα: Σερβίρουμε το πιάτο ζεστό ή κρύο, γαρνιρισμένο με επιπλέον άνηθο ή μαϊντανό για φρεσκάδα και χρώμα. 

Σαλάτα με Ζουμερό Κοτόπουλο Σπαράγγια και Κρέμα Τυριού

20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 2 κονσέρβες κοτόπουλο Nutri Valley 
  • 200 γρ. σπαράγγια, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια 
  • 100 γρ. κρέμα τυριού (π.χ. Philadelphia ή κρέμα τυριού με βότανα) 
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο 
  • 1/2 λεμόνι (χυμός) 
  • 1/4 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκο άνηθο ή μαϊντανό (ψιλοκομμένο) 
  • Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση 
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα (προαιρετικά για γεύση) 
  • 1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα (προαιρετικά) 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προετοιμασία των σπαραγγιών: Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα σπαράγγια. Σοτάρουμε για 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να διατηρήσουν την τραγανή τους υφή. Αν θέλουμε, μπορούμε να τα αλατίσουμε και να προσθέσουμε λίγες σταγόνες λεμονιού. 
  2. Προετοιμασία της κρέμας τυριού: Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε την κρέμα τυριού με τον χυμό λεμονιού, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τη μουστάρδα (αν χρησιμοποιείτε). Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το φρέσκο άνηθο ή μαϊντανό για επιπλέον άρωμα. 
  3. Συγκέντρωση των υλικών: Ανοίγουμε την κονσέρβα κοτόπουλο και στραγγίζουμε καλά. Με ένα πιρούνι, σπάμε το κοτοπουλο σε μικρότερα κομμάτια και τον ανακατεύουμε με την κρέμα τυριού που προετοιμάσαμε. 
  4. Συναρμολόγηση: Προσθέτουμε τα σοταρισμένα σπαράγγια στην κρέμα με το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά. Προαιρετικά, προσθέτουμε λίγη μαγιονέζα για πιο κρεμώδη υφή. 
  5. Σερβίρισμα: Σερβίρουμε το πιάτο ζεστό ή κρύο, γαρνιρισμένο με επιπλέον άνηθο ή μαϊντανό για φρεσκάδα και χρώμα. 
PDFΕΚΤΥΠΩΣΗ