Σαλάτα με Ζουμερό Κοτόπουλο Σπαράγγια και Κρέμα Τυριού
20 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 320 γρ. κοτόπουλο Nutri Valley
- 200 γρ. σπαράγγια, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 100 γρ. κρέμα τυριού (π.χ. Philadelphia ή κρέμα τυριού με βότανα)
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 λεμόνι (χυμός)
- 1/4 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζάνι φρέσκο άνηθο ή μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
- Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα (προαιρετικά για γεύση)
- 1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προετοιμασία των σπαραγγιών: Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα σπαράγγια. Σοτάρουμε για 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να διατηρήσουν την τραγανή τους υφή. Αν θέλουμε, μπορούμε να τα αλατίσουμε και να προσθέσουμε λίγες σταγόνες λεμονιού.
- Προετοιμασία της κρέμας τυριού: Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε την κρέμα τυριού με τον χυμό λεμονιού, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τη μουστάρδα (αν χρησιμοποιείτε). Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το φρέσκο άνηθο ή μαϊντανό για επιπλέον άρωμα.
- Συγκέντρωση των υλικών: Ανοίγουμε την κονσέρβα κοτόπουλο και στραγγίζουμε καλά. Με ένα πιρούνι, σπάμε το κοτοπουλο σε μικρότερα κομμάτια και τον ανακατεύουμε με την κρέμα τυριού που προετοιμάσαμε.
- Συναρμολόγηση: Προσθέτουμε τα σοταρισμένα σπαράγγια στην κρέμα με το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά. Προαιρετικά, προσθέτουμε λίγη μαγιονέζα για πιο κρεμώδη υφή.
- Σερβίρισμα: Σερβίρουμε το πιάτο ζεστό ή κρύο, γαρνιρισμένο με επιπλέον άνηθο ή μαϊντανό για φρεσκάδα και χρώμα.

Σαλάτα με Ζουμερό Κοτόπουλο Σπαράγγια και Κρέμα Τυριού
20 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 2 κονσέρβες κοτόπουλο Nutri Valley
- 200 γρ. σπαράγγια, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 100 γρ. κρέμα τυριού (π.χ. Philadelphia ή κρέμα τυριού με βότανα)
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 λεμόνι (χυμός)
- 1/4 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζάνι φρέσκο άνηθο ή μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
- Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα (προαιρετικά για γεύση)
- 1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προετοιμασία των σπαραγγιών: Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα σπαράγγια. Σοτάρουμε για 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να διατηρήσουν την τραγανή τους υφή. Αν θέλουμε, μπορούμε να τα αλατίσουμε και να προσθέσουμε λίγες σταγόνες λεμονιού.
- Προετοιμασία της κρέμας τυριού: Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε την κρέμα τυριού με τον χυμό λεμονιού, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τη μουστάρδα (αν χρησιμοποιείτε). Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το φρέσκο άνηθο ή μαϊντανό για επιπλέον άρωμα.
- Συγκέντρωση των υλικών: Ανοίγουμε την κονσέρβα κοτόπουλο και στραγγίζουμε καλά. Με ένα πιρούνι, σπάμε το κοτοπουλο σε μικρότερα κομμάτια και τον ανακατεύουμε με την κρέμα τυριού που προετοιμάσαμε.
- Συναρμολόγηση: Προσθέτουμε τα σοταρισμένα σπαράγγια στην κρέμα με το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά. Προαιρετικά, προσθέτουμε λίγη μαγιονέζα για πιο κρεμώδη υφή.
- Σερβίρισμα: Σερβίρουμε το πιάτο ζεστό ή κρύο, γαρνιρισμένο με επιπλέον άνηθο ή μαϊντανό για φρεσκάδα και χρώμα.