Τηγανητό ρύζι με κοτόπουλο
20 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 200 γρ κοτόπουλο σε κονσέρβα Nutri valley
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 καρότο
- 1 κολοκυθάκι
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 2 κλ. φύλλα θυμαριού
- 1 σκ. σκόρδο
- 100 γρ. αρακά, κτψ.
- 3 αυγά, μέτρια
- 100 γρ. σάλτσα σόγιας
- 400 γρ. ρύζι μπασμάτι, βρασμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- Για το σερβίρισμα
- 1 κ.γ. σουσάμι, καβουρδισμένο
- 1 κ.γ. σησαμέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε σε λεπτές φέτες το κρεμμύδι, το καρότο, το κολοκύθι, την κόκκινη και την πράσινη πιπεριά.
- Μεταφέρουμε τα λαχανικά στο γουόκ και τα σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
- Ψιλοκόβουμε το θυμάρι, το σκόρδο και τα προσθέτουμε στο γουόκ.
- Προσθέτουμε τον αρακά και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.
- Σπάμε σε ένα μπολ τα αυγά και τα ρίχνουμε στο γουόκ.
- Ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να διαλυθούν τα αυγά και αναμειχθούν με τα υπόλοιπα λαχανικά.
- Σβήνουμε με τη σόγια σος και προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι.
- Σπάμε με τα χέρια μας ελαφρώς το έτοιμο κοτόπουλο, το ρίχνουμε στο γουόκ, και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά́.
- Πασπαλίζουμε με το σουσάμι, ραντίζουμε με σησαμέλαιο, και σερβίρουμε.

Τηγανητό ρύζι με κοτόπουλο
20 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 200 γρ κοτόπουλο σε κονσέρβα Nutri valley
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 καρότο
- 1 κολοκυθάκι
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 2 κλ. φύλλα θυμαριού
- 1 σκ. σκόρδο
- 100 γρ. αρακά, κτψ.
- 3 αυγά, μέτρια
- 100 γρ. σάλτσα σόγιας
- 400 γρ. ρύζι μπασμάτι, βρασμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- Για το σερβίρισμα
- 1 κ.γ. σουσάμι, καβουρδισμένο
- 1 κ.γ. σησαμέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε σε λεπτές φέτες το κρεμμύδι, το καρότο, το κολοκύθι, την κόκκινη και την πράσινη πιπεριά.
- Μεταφέρουμε τα λαχανικά στο γουόκ και τα σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
- Ψιλοκόβουμε το θυμάρι, το σκόρδο και τα προσθέτουμε στο γουόκ.
- Προσθέτουμε τον αρακά και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.
- Σπάμε σε ένα μπολ τα αυγά και τα ρίχνουμε στο γουόκ.
- Ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να διαλυθούν τα αυγά και αναμειχθούν με τα υπόλοιπα λαχανικά.
- Σβήνουμε με τη σόγια σος και προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι.
- Σπάμε με τα χέρια μας ελαφρώς το έτοιμο κοτόπουλο, το ρίχνουμε στο γουόκ, και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά́.
- Πασπαλίζουμε με το σουσάμι, ραντίζουμε με σησαμέλαιο, και σερβίρουμε.