Ριγκατόνι με κοτόπουλο φέτα και Ελιές
Την παρακάτω συνταγή την έφτιαξε ο σεφ της Ελένης Μενεγάκη, Νικόλας Σακελαρίου live στην εκπομπή Ελένη, αποκλειστικά για το ζουμερό κοτόπουλο της Nutri Valley. Ο λόγος που χρησιμοποίησε τόσο λίγα, αγνά υλικά και ελάχιστη επεξεργασία, είναι για να αναδείξει στο έπακρο την γευστική του υπεροχή χωρίς καμία απολύτως προσπάθεια.
20 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 500 γραμμ. Ριγκατόνι
- 2 συσκευασίες κοτόπουλο σε ελαιόλαδο Nutri Valley
- 1 ξηρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 3-4 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
- ½ φλιτζάνι ελιές, χωρίς κουκούτσι σε ροδέλες
- 300 γραμμ. Σκληρή φέτα, κομμένη σε κυβάκια
- Ρίγανη
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναφέρεται στη συσκευασία.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν. Στη συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα, τις ελιές, το κοτόπουλο και ανακατεύουμε ελαφρώς για να μην διαλυθεί τελείως το κοτόπουλο. Ρίχνουμε τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Τέλος ρίχνουμε τα ζυμαρικά μαζί με την φέτα και ανακατεύουμε. Σερβίρουνμε με τριμμένη παρμεζάνα και φρέσκο πιπέρι.
Tip: Το ελαιόλαδο της συσκευασίας, μπορούμε να το προσθέσετε όταν θα ρίξουμε τα ζυμαρικά σε όλα τα υλικά.

Σαλάτα με Ζουμερό Κοτόπουλο Σπαράγγια και Κρέμα Τυριού
20 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 500 γραμμ. Ριγκατόνι
- 2 συσκευασίες κοτόπουλο σε ελαιόλαδο Nutri Valley
- 1 ξηρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 3-4 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
- ½ φλιτζάνι ελιές, χωρίς κουκούτσι σε ροδέλες
- 300 γραμμ. Σκληρή φέτα, κομμένη σε κυβάκια
- Ρίγανη
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-
- Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναφέρεται στη συσκευασία.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν. Στη συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα, τις ελιές, το κοτόπουλο και ανακατεύουμε ελαφρώς για να μην διαλυθεί τελείως το κοτόπουλο. Ρίχνουμε τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Τέλος ρίχνουμε τα ζυμαρικά μαζί με την φέτα και ανακατεύουμε. Σερβίρουνμε με τριμμένη παρμεζάνα και φρέσκο πιπέρι.
Tip: Το ελαιόλαδο της συσκευασίας, μπορούμε να το προσθέσετε όταν θα ρίξουμε τα ζυμαρικά σε όλα τα υλικά.