Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auctor, nisi elit.

m

Εύκολο Τσίλι κον κάρνε με γαλοπούλα

20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 390 γρ φιλέτο στήθος γαλοπούλας Nutri Valley 
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 1/2κρεμμύδι 
  • 1 σκ. σκόρδο 
  • 1/2 κίτρινη πιπεριά 
  • 1/2 πορτοκαλί πιπεριά 
  • 1/2πιπεριές τσίλι 
  • 1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή 
  • 1 κ.γ. ρίγανη 
  • 1 κ.γ. κύμινο 
  • 30 γρ. καλαμπόκι , βρασμένο 
  • 150 γρ. κόκκινα φασόλια, σε κονσέρβα 
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας 
  • 1 κ.σ. ζωμό κοτόπουλου σε βαζάκι 
  • 100 γρ. mix τυριών 
  • Για το σερβίρισμα 
  • νάτσος 
  • κόλιανδρο 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο. 
  2. Σπάμε ελαφρώς με το χέρι την γαλοπούλα και σοτάρουμε 1-2 λεπτά να πάρει χρώμα. Αφαιρούμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη. 
  3. Τοποθετούμε ξανά το τηγάνι στη φωτιά και βάζουμε 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο.  
  4. Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μικρά κομμάτια. Κόβουμε τις πιπεριές και τις τσίλι σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στο καυτό τηγάνι. Σοτάρουμε 3-4 λεπτά να καραμελώσουν. Προσθέτουμε την πάπρικα, τη ρίγανη, το κύμινο και ανακατεύουμε. 
  5. Βάζουμε το καλαμπόκι, τα φασόλια με το νερό τους, τον πελτέ, τον ζωμό και σιγοβράζουμε 6-8 λεπτά να δέσει η σάλτσα. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την γαλοπούλα το τυρί. 
  6. Σερβίρουμε με νάτσος και κόλιανδρο. Εναλλακτικά μπορούμε να σερβίρουμε με συνοδευτικό ρύζι μπασμάτι.  

Εύκολο Τσίλι κον κάρνε με γαλοπούλα

20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 390 γρ φιλέτο στήθος γαλοπούλας Nutri Valley 
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 1/2κρεμμύδι 
  • 1 σκ. σκόρδο 
  • 1/2 κίτρινη πιπεριά 
  • 1/2 πορτοκαλί πιπεριά 
  • 1/2πιπεριές τσίλι 
  • 1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή 
  • 1 κ.γ. ρίγανη 
  • 1 κ.γ. κύμινο 
  • 30 γρ. καλαμπόκι , βρασμένο 
  • 150 γρ. κόκκινα φασόλια, σε κονσέρβα 
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας 
  • 1 κ.σ. ζωμό κοτόπουλου σε βαζάκι 
  • 100 γρ. mix τυριών 
  • Για το σερβίρισμα 
  • νάτσος 
  • κόλιανδρο 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο. 
  2. Σπάμε ελαφρώς με το χέρι την γαλοπούλα και σοτάρουμε 1-2 λεπτά να πάρει χρώμα. Αφαιρούμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη. 
  3. Τοποθετούμε ξανά το τηγάνι στη φωτιά και βάζουμε 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο.  
  4. Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μικρά κομμάτια. Κόβουμε τις πιπεριές και τις τσίλι σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στο καυτό τηγάνι. Σοτάρουμε 3-4 λεπτά να καραμελώσουν. Προσθέτουμε την πάπρικα, τη ρίγανη, το κύμινο και ανακατεύουμε. 
  5. Βάζουμε το καλαμπόκι, τα φασόλια με το νερό τους, τον πελτέ, τον ζωμό και σιγοβράζουμε 6-8 λεπτά να δέσει η σάλτσα. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την γαλοπούλα το τυρί. 
  6. Σερβίρουμε με νάτσος και κόλιανδρο. Εναλλακτικά μπορούμε να σερβίρουμε με συνοδευτικό ρύζι μπασμάτι.  
PDFΕΚΤΥΠΩΣΗ