Εύκολο Τσίλι κον κάρνε με γαλοπούλα
20 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 390 γρ φιλέτο στήθος γαλοπούλας Nutri Valley
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1/2 κίτρινη πιπεριά
- 1/2 πορτοκαλί πιπεριά
- 1/2 πιπεριές τσίλι
- 1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ. κύμινο
- 30 γρ. καλαμπόκι , βρασμένο
- 150 γρ. κόκκινα φασόλια, σε κονσέρβα
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κ.σ. ζωμό κοτόπουλου σε βαζάκι
- 100 γρ. mix τυριών
- Για το σερβίρισμα
- νάτσος
- κόλιανδρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Σπάμε ελαφρώς με το χέρι την γαλοπούλα και σοτάρουμε 1-2 λεπτά να πάρει χρώμα. Αφαιρούμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε ξανά το τηγάνι στη φωτιά και βάζουμε 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μικρά κομμάτια. Κόβουμε τις πιπεριές και τις τσίλι σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στο καυτό τηγάνι. Σοτάρουμε 3-4 λεπτά να καραμελώσουν. Προσθέτουμε την πάπρικα, τη ρίγανη, το κύμινο και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε το καλαμπόκι, τα φασόλια με το νερό τους, τον πελτέ, τον ζωμό και σιγοβράζουμε 6-8 λεπτά να δέσει η σάλτσα. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την γαλοπούλα το τυρί.
- Σερβίρουμε με νάτσος και κόλιανδρο. Εναλλακτικά μπορούμε να σερβίρουμε με συνοδευτικό ρύζι μπασμάτι.

Εύκολο Τσίλι κον κάρνε με γαλοπούλα
20 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 390 γρ φιλέτο στήθος γαλοπούλας Nutri Valley
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1/2 κίτρινη πιπεριά
- 1/2 πορτοκαλί πιπεριά
- 1/2 πιπεριές τσίλι
- 1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ. κύμινο
- 30 γρ. καλαμπόκι , βρασμένο
- 150 γρ. κόκκινα φασόλια, σε κονσέρβα
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κ.σ. ζωμό κοτόπουλου σε βαζάκι
- 100 γρ. mix τυριών
- Για το σερβίρισμα
- νάτσος
- κόλιανδρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Σπάμε ελαφρώς με το χέρι την γαλοπούλα και σοτάρουμε 1-2 λεπτά να πάρει χρώμα. Αφαιρούμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε ξανά το τηγάνι στη φωτιά και βάζουμε 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μικρά κομμάτια. Κόβουμε τις πιπεριές και τις τσίλι σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στο καυτό τηγάνι. Σοτάρουμε 3-4 λεπτά να καραμελώσουν. Προσθέτουμε την πάπρικα, τη ρίγανη, το κύμινο και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε το καλαμπόκι, τα φασόλια με το νερό τους, τον πελτέ, τον ζωμό και σιγοβράζουμε 6-8 λεπτά να δέσει η σάλτσα. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την γαλοπούλα το τυρί.
- Σερβίρουμε με νάτσος και κόλιανδρο. Εναλλακτικά μπορούμε να σερβίρουμε με συνοδευτικό ρύζι μπασμάτι.