Παϊδάκια με σως ταχίνι
60 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- Φρέσκο ξύσμα λεμονιού από 2 λεμόνια
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη ή 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
- 1 ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- πιπέρι
- 8 παϊδάκια
- ¼ φλιτζάνι ταχίνι Nutri Valley φυσική γεύση
- ¼ φλιτζάνι γιαούρτι
- ¼ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
- ¼ φλιτζάνι ξεφλουδισμένο αγγούρι ψιλοκομμένο σε κυβάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 400 βαθμούς Κελσίου.
2. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ξύσμα λεμονιού, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
3. Απλώνουμε το μείγμα πάνω από τα παϊδάκια και από τις δύο πλευρές.
4. Αφήνουμε το να ξεκουραστεί για 30 λεπτά στο ψυγείο.
5. Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι, το γιαούρτι, το αγγούρι, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τον μαϊντανό και το αλάτι. Προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται για να έχουμε την επιθυμητή λεία υφή της σάλτσας.
6. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
7. Προσθέτουμε τα παϊδάκια και μαγειρεύουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν αρκετά (περίπου 2 λεπτά η κάθε πλευρά).
8. Μεταφέρουμε τα παϊδάκια στο φούρνο και ψήνουμε για 8-14 λεπτά (εξαρτάται από το πάχος του κρέατος).
9. Σερβίρουμε τα παϊδάκια με σάλτσα ταχίνι στο πλάι.

Παϊδάκια με σως ταχίνι
60 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- Φρέσκο ξύσμα λεμονιού από 2 λεμόνια
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη ή 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
- 1 ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- πιπέρι
- 8 παϊδάκια
- ¼ φλιτζάνι ταχίνι Nutri Valley φυσική γεύση
- ¼ φλιτζάνι γιαούρτι
- ¼ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
- ¼ φλιτζάνι ξεφλουδισμένο αγγούρι ψιλοκομμένο σε κυβάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 400 βαθμούς Κελσίου.
2. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ξύσμα λεμονιού, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
3. Απλώνουμε το μείγμα πάνω από τα παϊδάκια και από τις δύο πλευρές.
4. Αφήνουμε το να ξεκουραστεί για 30 λεπτά στο ψυγείο.
5. Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι, το γιαούρτι, το αγγούρι, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τον μαϊντανό και το αλάτι. Προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται για να έχουμε την επιθυμητή λεία υφή της σάλτσας.
6. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
7. Προσθέτουμε τα παϊδάκια και μαγειρεύουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν αρκετά (περίπου 2 λεπτά η κάθε πλευρά).
8. Μεταφέρουμε τα παϊδάκια στο φούρνο και ψήνουμε για 8-14 λεπτά (εξαρτάται από το πάχος του κρέατος).
9. Σερβίρουμε τα παϊδάκια με σάλτσα ταχίνι στο πλάι.